Găsește adresa gazdei (host-ul) curente cu javascript

Nu de puține ori s-a întâmplat să am  nevoie, într-un fișier sursă JavaScript, de adresa/domeniul pe care se găsește script-ul pentru a înlocui diferite variabile: calea către o imagine, statistici, etc.

Prima opțiune de rezolvare a problemei este destul de simplă și presupune înlocuirea unei variabile JavaScript din PHP. De exemplu:

Unde $_HOST este o variabilă generată din PHP pentru stabilirea host-ului. Dar, dacă fișierul js este static, și deci nu putem executa cod decât pe client, trebuie să apelăm la variabila window, mai exact la window.location.href. Codul de mai jos creează o variabilă globală, _WWW_HOST reprezentând adresa gazdei pe care rulează script-ul. De asemea, protocolul este extras separat, pentru a detecta dacă rulează sub HTTP sau HTTPS:

Funcția get_abspath() poate fi folosită și pentru a afla calea absoultă a unei resurse, trimițând ca parametru calea relativă.
Pentru a downloada scriptul dați click-dreapta și „Save link as…” .

download

2 thoughts on “Găsește adresa gazdei (host-ul) curente cu javascript”

  1. Ceea ce a zis tu funcioneaza numai când se foloseste portul 80 dar pentru alte porturi ar fi frumos sa soliciti si portul ;)

    1. Nu prea cunosc pe nimeni să vrea să ruleze javascript pe alte protocoale decât http sau https… .
      Dar dacă tu vrei, poți să-l modifici să facă și asta.

Comentariile sunt închise.