Cum să nu trimiți un newsletter

Din neglijență, am uitat o adresă de email publicată pe un site timp de aproape un an. Între timp aceasta a fost inclusă în toate listele posibile de adrese destinate ”comunicărilor comerciale”. Printre acești omniprezenți în dosarul, sugestiv numit Junk al căsuței de mail se numără cei de la emailvision.ro și maildirect.ro. Încerc să reușesc un trace al mesajelor trimise de pe diverse domenii pentru a stăvili cantitățile de spam de la aceste platforme de e-mail marketing.

Din când în când, se nimerește să mai dau peste un astfel de mesaj, care cică vrea să promoveze un business. Și nu reușește… . Cum în continuare vă prezint următorul mesaj:

Buna ziua,
Suntem o companie romaneasca de marketing,publicitate si promovare online, certificata ISO la nivel mondial privindManagementul Calitatii pentru serviciile pe care vi le oferim.
Ca si activitate de baza ne ocupam cudezvoltarea de website-uri optimizate pentru motoarele de cautare (Google,Yahoo, Bing).
Printre serviciile pe care vi le oferim,enumeram:
Creare site-uri optimizate pe cuvinte cheie specifice afacerii Dvs
Creare magazine online 100% personalizate conform cerintelor Dvs
Design unic, reprezentativ si intuitiv pentru fiecare proiect pe care il dezvoltam
Promovare in Google a website-ului si a afacerii Dvs
Optimizare website conform celor mai noi Update-uri Google
Campanii de SEO – reale, cu rezultate – oferim transparenta totala, raportari saptamanale

Ne puteti contacta pentru o ofertapersonalizata printr-unul din mijloacele de mai jos:
Tel: ---- --- ---
Mob: ---- --- ---
E-mail: [email protected]
Web: www.remarca-te.ro
Vezi certificare ISO
Pentru orice intrebari sau nelamuriri varugam sa ne contactati,
O zi buna !

Textul îmi amintește de compunerile pe care le făceam în clasa a III-a. Sincer cred că un elev de clasa a IV-a putea fi mai inventiv, și fiindcă mi-e greu să mă abțin, să facem o scurta analiză pe text:

”Suntem o companie romaneasca de marketing,publicitate si promovare online… ” – deci nici n-am idee ce a aia marketing sau publicitate, darămite promovare online. Oh, stai asta trebuie să fie a ‘nșpea companie care se ocupă de așa ceva.

”… activitate de baza ne ocupam cudezvoltarea de website-uri optimizate pentru motoarele de cautare (Google,Yahoo, Bing)” – bănuiesc că cel ce a redactat acest email e nemâncat, deoarece pe lângă semne de punctuație (pe care le-a halit de tot) mai halește și spații. În fine credeam că Yahoo nu mai e motor de căutare de sine stătător, adică e powered by Bing, în consecință dacă lucrez cu voi o să-mi facturați optimizarea pentru un motor de căutare inexistent.

Textul mesajului continuă prin a-mi descrie mai pe larg serviciile pe care le oferă. Noroc că despre astea știu câte ceva, dar îmi sare în ochi cuvântul design unic și tare aș fi vrut să văd pe saitul lor un portofoliu. Încă mai caut.

”Pentru orice intrebari sau nelamuriri varugam sa ne contactati…” – ei aș avea eu o nelămurire de ce a ajuns acest mesaj la mine în inbox și desgur câteva întrebări existențiale dar după ce am citit mesajul dvs. am o reținere.

Sper să nu mai primesc astfel de mesaje. Și pe această cale îi recomand cu căldură domnului Andrei, care a avut amabilitatea să-mi re-amintească de serviciile companiei, cartea Vorbiți și scrieți corect românește.

P.S. Dintr-un schimb foarte scurt de mesaje cu dl. Andrei, acesta susține că el a redactat mesajul corect, și sistemul celor de la Emailvision l-a maglit. Sper ca dl. Andrei, în cazul în care i-a fost afectată imaginea de partenerii de la Emailvision să ia atitudine.

Comentarii cu iz de spam – de la eMag!

Zilele astea am observat pe câteva bloguri pe care le administrez comentarii cu textul ”Reduceri Incredibile la Emag Intra Aici…”, urmate de un link prescurtat la bit.ly către newsletter-ul emag:

Reason: An attempt was made to directly access wp-comment-post.php
Username: Raeann Compere
Email: [email protected]
IP: 86.122.20.235

Comment trying to post:
--- START OF COMMENT ---
Reduceri Incredibile la Emag Intra Aici >> http://bit.ly/XSuEJN
--- END OF COMMENT ---

For more information: http://www.stopforumspam.com/search?q=86.122.20.235

Adresa IP se pare că este din Turnu Măgurele și este în posesia RCS&RDS S.A. (http://whatismyipaddress.com/ip/86.122.20.235)

Interesant este că aceste comentarii apar în paralel cu campania offline de reclame TV derulată de eMag.
Poate că departamentul lor de marketing online apelează la tehnici la neoneste de promovare. Sau agenția care au angajat-o să facă promovare online încearcă din răsputeri să-și justifice bugetul – scopul scuză neprofesionalismul. Dar există și posibilitatea ca un concurent, rău-intenționat să încerce să discrediteze eMag.

Oricum dacă găsiți astfel de comentarii pe blogurile voastre le puteți șterge imediat, e clar că sunt spam.