10 Filme care ți-ar putea schimba atitudinea despre viață

Am strâns o listă de 10 filme, pe care le recomand oricui pregătit să-și deschidă mintea și să pună în balanță atitudinea sa asupra vieții și a altor întrebări mai mult sau mai puțin existențiale.

Unele dintre ele (Primer, Sublime, Ghost in the Shell) pot fi mai greu de „digerat” dar sunt sigur că vă vor trezi interesul pentru o a doua vizionare.

Cum afli ce subtitrare ai nevoie pentru film?

De cate ori nu vi s-a intamplat ca, dupa ce descarcati un film, si dati o cautare pe google „subtitrare nume_film” ajungeti pe o pagina cu o lista intraga de subtitrari cu diverse FPS-uri… si nu stiti care vi se potriveste?

Uite o metoda foarte simpla de a afla:
1. De obicei, orice film vine impreuna cu un fișier cu extensia .nfo, dati click-dreapta pe acesta si Open With -> Notepad:

2. Dupa ce l-ati deschis cautati acolo o linie pe care scrie ceva de genul framerate sau FPS si retineti valoarea scrisa acolo. In cazul exemplului meu acesta este de 23.976:

3. Dati o cautare pe google cu „subtitrare nume_film” si intrați pe unul din sit-uri si din lista de subtitrari oferite o alegeti pe cea cu FPS-ul potrivit:

 

4. Dupa ce o descărcați, si eventual dezarhivați fișierul (cu extensia .srt, .sub sau .txt), schimbați-i numele identic cu cel al filmului si mutaț-il în același director cu filmul.

In cazul in care nu aveti in directorul filmului un fisier .nfo exista aplicatii specializate pentru a afla framerate-ul unui film si anume:
– pentru Windows MediaInfo Lite;
– pe Linux informatii despre FPS se pot afla direct din player, de exemplu daca aveti VLC mergeti la Tools->Media Information->Codec Details:

Vizionare placută!