De ce motivele pentru care nu mergi la vot sunt un bullshit!

Nu mă interesează politica – bullshit! Ești cetățean român? Plătești taxe statului Român, ei uite că te interesează. Administrația locală, taxele și impozitele pe care le plătești sunt controlate de cei care stabilesc bugetul, adică de politicieni. Ia spune, dacă ți-ar propune impozite mai mari ai deveni brusc interesat?

Nu am pe cine alege, nu găsesc un candidat care să mă reprezinte – bullshit! Ia te uită mr. perfect. Chiar dacă nu ai cu cine să votezi, sigur ai împotriva cui. Trebuie să te prezinți la vot dacă vrei să te asiguri că nu câștigă cei din tabăra adversă.

Toți sunt la fel, chiar dacă votez, tot ăia ies – alt bullshit! Desigur că se aseamnă între ei, doar sunt politicieni. Și gunoierii se aseamnă între ei, poartă uniforme sunt mai murdari așa, dar fiecare lucrează la altă companie și are o serie de idealuri. Asta dovedește că ești așa de leneș încât nici nu știi care sunt programele de guvernare și promisiunile făcut de diferite partide. Poate nici nu știi de ce se aliază partidele uneori sau ce înseamnă separarea puterilor în stat – ia treci și pune mâna pe carte că puți!

Votul meu nu contează, suntem puțini să schimbăm ceva – bullshit! Fiecare vot contează. Diferența în cazul Brexitului a fost de 1 270 000 – un milion și două sute și ceva de voturi – adică lipsă ceva din populația Bucureștiului sau alte 3 mari orașe din țară. În cazul alegerilor din 2016 din SUA, diferența a fost de vreo 2,8 milioane de voturi. Redus la populația statului nostru asta ar însemna aprox. o jumate de milion – Clujul.

Nu vreau să mai stau în țară, vreau să mă mut – bullshit! Poate cândva o să te muți, poate că nu. Dacă nu te-ai decis încă probabil că nu o să pleci prea curând, iar până în momentul în care ți se va conferi cetățenia altui stat, pentru că nici alea nu se dau pe gratis, ești cetățean Român și ne întoarcem la primul motiv.

Din motive medicale! – din 2016 se poate vota prin corespondență!

Chiar aș dori să aflu de la voi, dacă aveți, alte motive serioase? nu bullshit-uri pentru care să nu ați fost la vot.

Condiția de om sărac, pentru copii mari și mici – partea I

O poveste scurtă în care o să vedem cum ajung oamenii săraci și cum influențează asta societetatea pe termen lung.

Într-un sat, locuiesc trei oameni: Ion, Petre și Primarul. Toți trei sunt vecini. Ion și Petre au o turmă de oi de unde vând brânza și lâna și câștigă bani. Primarul primește salariul din taxele pe care le colectează de la cei doi și le ține contabilitatea.

Într-un an, vine o boală și toate oile mor, iar Ion și Petre, se văd nevoiți să-și strângă economiile și să cumpere vaci.

Aceștia, se duc la piață să cumpere 2 vaci, dar fiindcă nu se pot înțelege pe care să le cumpere, se ceartă și decid să-și cumpere fiecare vaca lui.

Amândouă vacile sunt bune și dau lapte, iar cei doi se descurcă bine, dar anul următor, apare o boală mortală la vaci. Ion se duce la veterinar și își cumpără medicamente dar Petre, fiind prins cu alte lucruri nu apucă să se ducă la timp și vaca lui moare.

Lui Petre îi e ciudă că i-a murit vaca, și acum fiindcă nu mai are bani, trebuie să lucreze pentru Ion. Acesta din urmă, reușind să strângă niște bani mai ia o vacă. Acum Ion are 2 vaci, iar Petre îi datorează primarului câteva sute de lei pe taxe.

Primarul îl somează pe Petre să plătească, iar Ion văzând că Petre e harnic îl împrumută el cu banii pentru taxe cu condiția să rămână să lucreze la el încă un an.

Peste un an, în sat sunt alegeri, iar Primarul vrea să-și păstreze postul, așa că merge la Petre și-i promite că dacă îl votează, o să-i dea și lui o vacă.

Și lui Ion îi face aceeași promisiune, dar acesta nu îl crede, și-i spune că se va vota pe el ca primar, pentru că și el candidează. Tensiunile dintre cei doi cresc, dar Primarul o ține sus și tare, că cine o să-l voteze o să primească o vacă!

Ion, își dădea seama de unde venea ”vaca” cadou a Primarului – din grajdul său, pentru că el este singurul din sat care are două vaci. La fel își dădea seama și Petre, dar Primarul își dorea foarte mult să rămână primar iar Petre își dorea foarte mult of vacă.

Așa se face că Petre îl votează pe Primar, iar cu 2 voturi pentru și unul împotrivă, Primarul rămâne în funcție.

A doua zi, după alegeri, Petre se duce la primar să-și primească vaca, iar Primarul adoptă o ordonanță de urgență prin care toate persoanele cu mai mult de o vacă din sat trebuie să doneze una primăriei.

Ziua următoare, o vacă de-a lui Ion este confiscată și dată lui Petre. Acum și Petre și Ion au câte o vacă.

Întâmplarea face ca peste un an, să apară o boală mortală la vaci, Petre își vaccinează vaca, dar Ion fiind prins cu alte treburi, nu apucă să o vaccineze și vaca lui moare.

Cu deznădejde, Ion se vede nevoit să se angajeze la Petre ca să câștige niște bani.

Peste 2 ani, au venit alegerile, iar Ion era determinat să își ia vaca înapoi.

~ va urma ~

#Colectiv

Am fost în clubul Colectiv, acum o lună la Plum Festival 2015. Am urmărit evenimentele recente cu oarecare uimire la început, și apoi cu oroare. Dar a rămas așa cu speranța ca asemenea evenimente să rămână în istorie.

Mi-e teamă că mulți dintre cei care protestează nu înțeleg de ca au ieșit în stradă. Mi-e teamă că tinerii din băncile școlilor nu ne înțeleg pe noi care protestăm; Mi-e teamă că oamenii trecuți de prima tinerețe care au trăit în România până acum cred că nu se mai poate face nimic.

Cei de pe băncile școlilor, sunt mici și nu au fost nevoiți să dea șpagă până acum, cei trecuți de prima tinerețe probabil că se simt mici și cu musca pe căciulă ca să facă ceva, iar ceilalți care au ieșit dar nu știu încă exact dc o fac, au ieșit poate din instinctul ‪#‎colectiv‬.

Protestăm pentru că suntem dezamăgiți. De noi, de români, pentru că am acceptat să dăm șpagă și să ni se ceară șpagă atât de mult timp încât acest lucru a devenit normal și acceptat.

Ce este șpaga. Este furt. Pentru că eu plătesc taxe la stat, și am un contract cu statul pentru care acesta trebuie să-mi asigure o serie de servicii în schimbul acestor taxe.
Când intru într-o instituție publică și aceste servicii nu mi se oferă, mă simt furat. Dacă mergeți la magazin și pentru o pâine prețul este afișat de 5 lei, plătiți 5 lei cum v-ați simți să primiți in schimb o jumătate de pâine?!

Iată că acest furt #colectiv a dus încă la o tragedie, și mi-e teamă că o să continuați să dați șpagă și să luați șpagă.

‪#‎sistemulsuntemnoi‬ ‪#‎luptacontinuă‬ ‪#‎romania‬

Ce înţeleg eu din politica românească ….

Aseară, din greşeală cred, am nimerit pe un post adus de ”vânt” cu o emisiune în care, după o nouă încercare eşuată  de a obţine ”capul lui Boc”, se schimbau opinii politice între doi domni de la PSD/PNL şi unul de la PDL.
Deşi am urmărit doar câteva minute discuţia, mi-au rămas întipărite în minte câteva replici intersante:
”- Şi dacă ajungeţi dumneavoastră la guvernare, de unde o să faceţi rost de bani?”
”- O sa distrugem mafia din PDL … cu shimburi de terenuri şi alte bunuri …. şi de acolo o să vină foarte mulţi bani….”
Replica asta îmi aduce aminte de reacţia lui Ion din bancul ăla când îl striga vecinu să vină mai repede acasă că i-a căzut soacra în fântână : ” – Nu mă face să râd că mi-i crăpată buza!”.

Am impresia că în România avem două partide: Fabuliştii şi Capitaliştii. Primii care încă se îmbată numai cu gândul că ar putea ajunge să preia din nou puterea. De fapt cred că unii nici nu urmăresc să facă ceva mai bun în România, de asta nu am auzit de nici un program concret de legi sau ordonanţe care să îmbunătăţească situaţia actuală, din partea lor. Cred că principala lor ţintă e să revină din nou pe ”cai”, apoi Dumnezeu cu mila. Ceilalţi, cel puţin sunt mai pragmatici şi mai fac câte ceva din câte îşi propun.

Desigur, situaţia e departe de a fi roz, însă trebuie să refuzăm ipocrizia pe care o transmit multe dintre personajele  de pe sticlă.