Vă invit la cursul meu de parenting

Cursul de parenting, pe care vi-l propun se va desfășura în 3 pași foarte simplu de urmat. Am o ofertă extraordinară – cursul este absolut gratuit și durează câteva ore pe zi. De asemenea vă recomand să îl dați mai departe și la alți părinți deoarece este o ocazie unică!
O să vă explic cum vă puteți crește copii sănătoși și inteligenți așa cum trebuie să fie. Serios, cine nu-și dorește copii așa cum trebuie să fie?!

Primul pas: foarte important, lăsați lucrul de o parte, opriți și ascudeți telefoanele, tabletele și laptopurile sub pat, sau orice vă distrage atenția. Ca și cum urmează să faceți un lucru foarte important de la care nimeni nu are voie să vă întrerupă. Asigurați-vă că absolut toate electronicele cu ecran și conectate la internet sunt ascunse bine sub pat sau dacă nu aveți un pat la îndemână le puteți pune într-o punguliță și apoi într-un sac de gunoi. Sunt în siguranță stați liniștiți.

Pasul doi: vă așezați în fața ferestrei, trageți aer în piept, la fel cum v-ați pregăti pentru o sesiune de yoga. Apoi vă gândiți la momentele în care copilul sau copii dvs. au zâmbit sau au făcut ceva ce v-a stârnit râsul și admirația, și spuneți ”Am un copil/copii extraordinar!”.

Pasul trei: mergeți și luați-vă copilul sau copii și spuneți-i/le că îi iubiți, apoi jucați-vă cu el ca și cum voi sunteți în centrul universului și restul lumii poate să aștepte; o oră, două sau chiar trei. Pentru că ăsta este cel mai prețios lucru pe care îl putem dărui cuiva – timpul.

Copiii voștri sunt așa cum trebuie să fie – copii. Și vă asigur că după acest curs, ei vor crește responsabili, inteligenți și sănătoși.


Și eu și mai ales Titiana, mai primim invitații la workshopuri și cursuri de parenting – cum să crești copii nu-știu-cum sau află ce ”auroră” are copilul tău ș.a.m.d.
Pe lângă bani, pentru că stai să vezi prețurile încep de pe la 250 de lei, mai e și timpul ca să mergi la un curs unde o tanti cu un profil în marketing și sales îți spune tot ce e nașpa cu tine ca apoi să îți propună încâ câteva cursuri și mai scumpe care să-ți rezolve problemele.

Cam 3 din 4 dintre aceste așa-zise traininguri, cursuri sau workshopuri  sunt niște șarlatănii, sau snake oil cum le-ar zice americanii – valoarea lor intrinsecă este zero. Sunt o mulțime de cărți scrise de oameni calificați, psihologi, medici și de ce nu și opinia unui călugăr mi se pare mai avizată in domeniul dezvoltării creierului. De banii pe un curs (unu singur) din ăla îți poți umple biblioteca de cărți din domeniu.
Iar domeniul, după cum am spus, nu este parenting – pentru că nu este numai despre noi despre părinți ci este despre dezvoltarea creierului. Numai de curând am început să înțelegem ce și cum se leagă din experiențele copilăriei în viața de adult.

Am lucrat mulți ani alături de echipele de vânzări și marketing, chiar am fost implicat în procesul de vânzare de câteva ori, iar printre strategiile care au cel mai mare succes e să-l convingi pe posibilul client că procesele sale, sau produsele sale dau greș sau nu se ridică la X standard. Desigur echipele de vânzări sunt indispensabile în orice business, dar cam asta sunt și cursurile de parenting – un business – care te califică pentru ce?!

Dacă vrei să mergi la cursuri de parenting pentru că nu te ascultă copii, crezând că ei sunt problema, cred că de fapt tu ai o problemă cu încrederea și mai mult ai avea de învățat de la un psiholog. Problemele cu copii nu se rezolvă cu la un curs, ci se rezolvă împreună cu ei, cu copiii!

Dragi părinți și viitori părinți, copiii vă ascultă și vă iubesc cu aceeași măsură cu care voi îi ascultați și îi iubiți – pentru că asta e măsura pe care o învață, tot de la voi. Sunt o grămadă de lucruri pe care ei nu le înțeleg, iar voi sunteți filtrul. Copiii noștri se vor adapta la filtru.

Opinia mea depre ACTA

ACTA, e de fapt acceași ”Mărie! ca și SOPA dar cu altă pălărie. Câteva legături pentru informare: ACTA Wikipedia, RObotzi – Episod Specialkillacta.orgdespreacta.ro .

De fapt acest tratat, în opinia mea nu va opri pirateria. Persoanele intenționate să o facă tot o vor face prin intermediul rețelelor private, sau pur și simplu luând altă identitate, lucru care pe internet e destul de frecvent.

De fapt, acest tratat, care se poate transforma într-un proiect de lege amenință direct libertatea individului – chiar dacă el nu a încălcat vreodată legea.  Imaginează-ți că oricine are acces la calculatorul sau telefonul tău, poate să descarce pe el fișiere piratate. Desigur, fără ca tu să ai drept de apel.

Câte aplicații ai descărcate pe telefon, sau câte programe ai instalate în calculator? Fiecare dintre acestea, poate avea sau chiar sistemele de operare au grave breșe de securitate care pot permite altor persoane să se conecteze la calculatorul tău și să-ți facă o surpriză! Și cum poți tu să dovedești apoi, că nu ai descărcat conținut ilegal?

Pe de altă parte, cine va suporta costurile implementării sistemului de monitorizare? Credeți că ISP-urile o vor face pe gratis? No way! Tot utilizatorii ar urma să plătească ca să fie monitorizați!

Sună ca un instrument de opresiune nu? Păi în forma actuală, asta și este.