La Multi Ani ROMÂNIA!

Va mai amintiti ce faceati anul trecut de 1 Decembrie…? Nici eu! Cert este ca un lucru totusi, mi-l amintesc – eram liber!
S-au schimbat cateva lucruri de anul trecut, azi am un blog, am un laptop, locuiesc in alta camera, la alt etaj….
In fine, ziua de azi mai are o insemnatate, pentru viitorul României – alegerile parlamentare. Chiar asa, ma gandesc, ce si-ar dori romanii de ziua lor? Un parlament mai bun, si inainte de toate oameni mai responsabili acolo sus; nu descurcareti – responsabili.
Am observat si pe sticla si pe afise, o droaie de candidati! Eh dovada ca in Romania, avem oameni dornici sa se implice in oranduire! Insa, o parte i-as caracteriza printr-un singur cuvant – descurcareti. Fara a implica in departejare, calitatile intelectuale sau morale, deoarece de multe ori acestea nu tin loc de simtire.
Dar la conducere nu avem nevoie de oameni descurcareti, ce isi ceasala deciziile dupa oferta din targ!
La conducere avem nevoie de oameni responsabili si atasati, pe care sa ne putem baza!

Asta doresc eu Romaniei de ziua ei: o clasa politica mai atasata si responsabila!
Stiu ca sunt putine sanse ca dorinta mea sa devina realitate, dar macar vreau si o spun cu voce tare!

California Dreamin’

Incep si eu cu titlul renumitului film al lui Cristian Nemescu. Dupa ce l-am vizionat, am ramas cu o imagine, mai detaliata si mai putin cenzurata a americanilor. Mesajul transmis, prin coliziunea ideologica dintre Doiaru si comandantul armatei americane, contureaza foarte clar politica externa a Americii din ultimii 10 ani, redusa de aceasta data in universul satului romanesc.
Informatii detaliate despre film gasiti pe IMDB. Va recomand acest film, merita vazut.

In fine, azi am auzit si eu vestea: Barack Obama, va conduce America pentru urmatorii 4 ani. Sper sa schimbe imaginea politicii externe a Americii, intr-una mai toleranta, si sa reduca mania inarmarii statelor satelit, care si asa pana acum, decat sa-si dovedeasca eficacitatea, nu a facut altceva decat sa genereze panica in randul altor superputeri.

Cel mai probabil, nu va reduce arsenalul, deoarece asta nu-i va aduce nici un avantaj real, si mai ales ca acum fondurile se concentreaza pe reducerea deficitului monetar. In Romania, nu am simtit inca efectele acesteia, cel putin cursul valutar nu face hop-uri.

Dar sa nu ma dezlipesc de subiect, ia te uita ca avemn si noi campanie, de data asta avem si vot uninominal. Bun lucru, le va ajuta pe partide sa-si promoveze resursele umane. Si bine ar fi sa si faca asa, inainte de a-si promova mancarea, fondurile, concertele s.a.m.d. , lucrusoarele pe care le primeste romanul ca sa nu uite sa treaca pe la urna.
Iar alea care au fost pana acum, sa fie primite….