Cum afli ce subtitrare ai nevoie pentru film?

De cate ori nu vi s-a intamplat ca, dupa ce descarcati un film, si dati o cautare pe google „subtitrare nume_film” ajungeti pe o pagina cu o lista intraga de subtitrari cu diverse FPS-uri… si nu stiti care vi se potriveste?

Uite o metoda foarte simpla de a afla:
1. De obicei, orice film vine impreuna cu un fișier cu extensia .nfo, dati click-dreapta pe acesta si Open With -> Notepad:

2. Dupa ce l-ati deschis cautati acolo o linie pe care scrie ceva de genul framerate sau FPS si retineti valoarea scrisa acolo. In cazul exemplului meu acesta este de 23.976:

3. Dati o cautare pe google cu „subtitrare nume_film” si intrați pe unul din sit-uri si din lista de subtitrari oferite o alegeti pe cea cu FPS-ul potrivit:

 

4. Dupa ce o descărcați, si eventual dezarhivați fișierul (cu extensia .srt, .sub sau .txt), schimbați-i numele identic cu cel al filmului si mutaț-il în același director cu filmul.

In cazul in care nu aveti in directorul filmului un fisier .nfo exista aplicatii specializate pentru a afla framerate-ul unui film si anume:
– pentru Windows MediaInfo Lite;
– pe Linux informatii despre FPS se pot afla direct din player, de exemplu daca aveti VLC mergeti la Tools->Media Information->Codec Details:

Vizionare placută!

One thought on “Cum afli ce subtitrare ai nevoie pentru film?”

Comentariile sunt închise.