Mod2Chat – colaborare proiect

In vara acestui an, mai exact prin iunie, m-a rugat o cunostinta sa-i fac o aplicatie de chat care sa functioneze in intranet, care sa o prezinte la proiectul sau de liceenta. In fine m-am gandit un pic, si am ajuns la conclzia ca cel mai rapid, ar fi sa ma folosesc cunostintele mele de web si am mers pe AJAX. Cam pe vreamea aia faceam si eu cunostinta cu AJAX, si am lucrat la ea vreo 25 de ore. A iesit o aplicatie simpla fara baza de date care cu ajutorul catorva linii de cod, se poate insera pe orice site si ofera o fereastra din care se poate chatui cu toti cei intrati intrati in chat la acel moment. Tot ce ai nevoie pentru a intra in chat este un nick, care trebuie sa fie unic, si atat.

Aplicatia nu este prea stufoasa, si pentru ca m-am gandit sa mai fac cate ceva la ea in timpul liber, am facut si un site: http://mod2chat.fpage.org/ , eram entuziast, ca oricine descopera o noua tehnologia care-i permite sa faca cateva „vraji”.

Adevarul este ca a cam trecut vremea, si nu am mai avut timp de ea. Mi s-au terminat si filele in agenda… :P .

In fine daca e cineva pasionat de web care doreste sa colaboreze cu mine la promovarea si imbunatatirea Mod2Chat, ii voi oferi toata experienta de care dispun si eventual o bere rece!

Lasati un comentariu, daca va intereseaza.

Firefox 3 vrea sa stabileasca un record mondial!

Firefox DownloadDaca nu stiati deja, Mozilla Firefox este unul dintre cele mai populare browsere. De fapt este contracandidatul lui Internet Explorer la locul 1 pentru cel mai utilizat browser. Pe langa faptul ca are o sumedenie de plugin-uri si interfete, acesta are un avantaj cert, si anume un public numeros si foarte atasat, uneori chiar fanatic as putea spune. Nu vreau sa exagrez insa un tatuaj cu iconita Firefox mi-a dat de gandit.
Se pare ca „vulpea de foc” chiar inconjoara Pamantul la propriu. pana azi peste 1.200.000 de persoane din toate colturile lumii au semnat angajament-ul de a ajuta Firefox sa stabileasca record-ul de cel mai descarcat produs software. Peste 7800 de romani, printre care ma numar si eu ;) sustin Firefox 3. Va invit si pe voi sa-l sustineti. Si va spun asta din postura de developer de aplicatii web, nu vreti sa stiti cat de interesant poate fi sa optimizezi o aplicatie pentru Internet Explorer, mai ales cand vine vorba de javascript… .