Către utilizatorii NextBlog

Salut,

După cum probabil ai aflat deja, eu sunt administratorul și inițiatorul proiectului NextBlog.ro . Pentru ultimii 6 ani am alocat timp și resurse financiare pentru a ține acest proiect în viață, adică online, pentru cei ca tine să-și poată crea un blog gratuit. Ca orice proiect în 2008 când l-am lansat aspirațiile au fost mari, acea de a crea cea mai populară platformă de blogging românească. Am reușit să strângem puțin peste 200 de bloguri și în jur de 300 de utilizatori. Din păcate mai puțin de 2% dintre aceștia publică mai mult de câte un articol pe lună.

Altfel în termeni financiari cifrele sunt următoarele:

Produs/Serviciu Cantitatea Preț/Buc Total
Domenii (nextblog.ro, nbl.ro, 1nb.ro, nblog.ro) 4 12.99 EUR 51.96 EUR
Găzduire shared (facturat lunar) 3 2.95 EUR 8.85 EUR
Găzduire VPS (facturat lunar) 24 42.80 EUR 1027.2 EUR
Găzduire VPS (facturat lunar) 6 20 EUR 120 EUR
Serviciu Backup offsite (facturat lunar) 14 12 EUR 168 EUR
Tema buddypress 1 23.9 EUR 23.9 EUR
Subscripție WPMU Dev (facturat anual) 3 250.37 EUR 751.11 EUR
Total Costuri 2151.2 EUR

Câștiguri din AdSense: 36.17 EUR. De unde rezultă un profit negativ  de 2114.93 EUR. Sau o gaură în buget cum ar spune oficialii; iar în acest moment nu există nici un prospect de autofinanțare pe viitor.

Dar, ignorând toate acestea, și presupunând că s-ar putea reduce costurile, ”lovitura sub centură” e faptul că  timpul pe care îl pot acorda proiectului este extrem de redus, insuficient pentru a asigura buna funcționare a platformei.

Sper că punând lucrurile în balanță, să înțelegeți decizia mea de a renunța la acest proiect, și să iau sait-ul offline. Cel mai probabil voi pune domeniul(iile) la vânzare în câteva luni. Atenție, doar domeniile vor fi subiectul vânzării. Datele utilizatorilor (incluzând adrese de e-mail conținutul publicat, fișierele) vor rămâne în posesia mea doar cu scopul de a lea putea oferi înapoi acestora dacă sunt notificat în prealabil.

Ce se va întâmpla cu blogurile?

Ultimul backup întreg al saitului datează din 12 Aprilie 2014, iar utlizatorii care doresc să-și recupereze conțiutul o pot face la această pagină. Îți voi trimite o arhivă cu conținutul blogului tău (în format xml) și fișierele încărcate din contul tău. Formularul va sta online pentru următoarele 3 luni, interval în care sper că cei mai mulți utilizatori vor da de veste.

Îmi cer scuze pentru eventualele neplăceri cauzate de această situație, însă sunt convins că veți găsi alte platforme care să vă ofere găzduire gratuită și posibilitatea de a vă mapa domeniile.

Acestea fiind spuse, mulțumesc utilizatorilor care au fost alături de proiect până acum.

Vă stă la dispoziție formularul de comentarii și desigur cel de contact.