jQuery – headcraft scripting!


Primul meu contact cu jQuery l-am avut anul trecut, cand a trebuit sa transform un tabel intreg intr-un drop-down menu fara sa afectez css-ul sau html-ul site-ului si binenteles „asap”.

Si uite asa am dat de magic-ul jQuery – cu doua linii de script am facut meniul, si fara bataie de cap cu compatibilitatea cu alte browsere.

De atunci folosesc jQuery aproape zilnic. Pana acum nu i-am gasit nici un punct slab. Inca de la versiunea 1.2.3, libraria jQuery avea metode pentru AJAX atat prin POST cat si GET, sincron sau asincron cu functie de callback care se poate apela cu rezultatul cererii ca parametru – ce mai ai la dispozitie toata banda sa comunici cu clientul in cel mai elegant mod posibil.
Despre efecte: slideUp, slideDown, fade, hide, animate etc. – trebuie sa le incercati pe toate!

De asemenea dispune de foarte multe pluginuri. De cele mai multe ori nu trebuie sa-ti bati capul sa inventezi ceva – cauti prin lista de plugin-uri!

Site-uri de vazut: www.jquery.com (site-ul oficial), www.visualjquery.com (documentatie), interface.eyecon.ro (plugin-uri si demo), www.leandrovieira.com (lightbox plugin pt jquery).

Spor la scriptat!