10 Filme care ți-ar putea schimba atitudinea despre viață

Am strâns o listă de 10 filme, pe care le recomand oricui pregătit să-și deschidă mintea și să pună în balanță atitudinea sa asupra vieții și a altor întrebări mai mult sau mai puțin existențiale.

Unele dintre ele (Primer, Sublime, Ghost in the Shell) pot fi mai greu de „digerat” dar sunt sigur că vă vor trezi interesul pentru o a doua vizionare.

Exercitiu de observatie

Intr-o zi, la facultate find am asistat… da bine zis asistat deoarece am refuzat sa particip la o discutie intre colegii mei. Mai exact era vorba despre Zeitgeist, unul dintre ei tocmai il vazuse, si fascinat de infuzia de argumente le sustinea in fata celorlalti. Tot in aceeasi zi, in drum spre servici, am fost acompaniat de alti doi colegi discutand teme contradictorii.
Am ajuns in sfarsit la servici cu o concluzie mai putin obisnuita – care sa reiasa dintr-o socializare… . Am observat, ca exista doua tipuri de oameni: unii care dupa ce realizeaza ceva important, care sa le ofere o doza de mandrie spun „ce tare sunt”; si unii care in aceleasi circumstante spun: „sunt cel mai tare”.

Altfel spus, daca vrei sa fii mediocru vei face aceleasi lucruri ca si cei din grupul tau, te vor pasiona aceleasi lucruri ca si pe cei din grupul tau, vei accepta sa fii catalogat asemeni celor din grupul tau. Diferenta dintre prima categorie – „ce tare sunt” si cea de a doua – „sunt cel mai tare” este evidenta respectiv cei din prima categorie se raporteaza la grup in schimb ce la a doua categorie se raporteaza grupul. Viziunea pe care o acordam individualului este reflectata in aceeasi masura si de catre grup. Mintea functioneaza ca si o oglinda care reflecta obiectele. La fel si functioneaza si grupul care reflecta imaginea pe care o anima individul.