Opinia mea depre ACTA

ACTA, e de fapt acceași ”Mărie! ca și SOPA dar cu altă pălărie. Câteva legături pentru informare: ACTA Wikipedia, RObotzi – Episod Specialkillacta.orgdespreacta.ro .

De fapt acest tratat, în opinia mea nu va opri pirateria. Persoanele intenționate să o facă tot o vor face prin intermediul rețelelor private, sau pur și simplu luând altă identitate, lucru care pe internet e destul de frecvent.

De fapt, acest tratat, care se poate transforma într-un proiect de lege amenință direct libertatea individului – chiar dacă el nu a încălcat vreodată legea.  Imaginează-ți că oricine are acces la calculatorul sau telefonul tău, poate să descarce pe el fișiere piratate. Desigur, fără ca tu să ai drept de apel.

Câte aplicații ai descărcate pe telefon, sau câte programe ai instalate în calculator? Fiecare dintre acestea, poate avea sau chiar sistemele de operare au grave breșe de securitate care pot permite altor persoane să se conecteze la calculatorul tău și să-ți facă o surpriză! Și cum poți tu să dovedești apoi, că nu ai descărcat conținut ilegal?

Pe de altă parte, cine va suporta costurile implementării sistemului de monitorizare? Credeți că ISP-urile o vor face pe gratis? No way! Tot utilizatorii ar urma să plătească ca să fie monitorizați!

Sună ca un instrument de opresiune nu? Păi în forma actuală, asta și este.