California Dreamin’

Incep si eu cu titlul renumitului film al lui Cristian Nemescu. Dupa ce l-am vizionat, am ramas cu o imagine, mai detaliata si mai putin cenzurata a americanilor. Mesajul transmis, prin coliziunea ideologica dintre Doiaru si comandantul armatei americane, contureaza foarte clar politica externa a Americii din ultimii 10 ani, redusa de aceasta data in universul satului romanesc.
Informatii detaliate despre film gasiti pe IMDB. Va recomand acest film, merita vazut.

In fine, azi am auzit si eu vestea: Barack Obama, va conduce America pentru urmatorii 4 ani. Sper sa schimbe imaginea politicii externe a Americii, intr-una mai toleranta, si sa reduca mania inarmarii statelor satelit, care si asa pana acum, decat sa-si dovedeasca eficacitatea, nu a facut altceva decat sa genereze panica in randul altor superputeri.

Cel mai probabil, nu va reduce arsenalul, deoarece asta nu-i va aduce nici un avantaj real, si mai ales ca acum fondurile se concentreaza pe reducerea deficitului monetar. In Romania, nu am simtit inca efectele acesteia, cel putin cursul valutar nu face hop-uri.

Dar sa nu ma dezlipesc de subiect, ia te uita ca avemn si noi campanie, de data asta avem si vot uninominal. Bun lucru, le va ajuta pe partide sa-si promoveze resursele umane. Si bine ar fi sa si faca asa, inainte de a-si promova mancarea, fondurile, concertele s.a.m.d. , lucrusoarele pe care le primeste romanul ca sa nu uite sa treaca pe la urna.
Iar alea care au fost pana acum, sa fie primite….