Speculatii Dezordonate

In ultimele 2 saptamani s-au intamplat multe. Hai sa incepem cu manifestarile legate de noile pasapoarte „biometrice”. Reactia oamenilor a fost alimentata de pozitia fetelor bisericesti, insa nu se pare sa fi fost luata in seama decat de trusturile media, care nu fac altceva decat sa dramatizeze situatia cu titluri de genul: „Dracul s-a ascuns in pasaport!”, „Diavolul e in cip…” sau „Noile pasapoarte cu cip biometric sunt lucrarea diavolului?”.

Romania a castigat la Haga procesul cu Ucraina, un lucru foarte important pentru cauza noastra si citez unul dintre reporteri: „România va putea exploata astfel circa 70 de miliarde de metri cubi de gaze si 12 milioane de tone de petrol.” .

Marian Cozma, a fost atacat si ucis intr-un club din Veszprem, Ungaria – Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca.

Acum sa privim de cealalta parte:
„Biserica Ortodoxa nu ia înca atitudine împotriva demonstratiilor orchestrate de unii preoti care pretind ca codurile de bare de la magazine, de la carduri bancare, de la cipuri RFID…” cititi o pozitie oficiala . Deci inca nu a demonstrat nimeni, ca asa-zisele pasapoarte ar contine combinatia de asociata cu necuratul.

Romania nu va putea exploata resursele din teritoriul castigat la Haga – partile „profitabile” au fost concesioante inca de la sfarsitul lui 2005. Era de asteptat sa castigam noi aceasta zona deoarece pretul cerut de noi a fost mult mai mic, si in al doilea rand extrema vestica doreste sa diminueze suprematia energetica a Rusiei, un lucru important in metinerea gradului social si al efervescentei economice.

Am constatat ca exista in Romania un sector de presa neprofesionist. Se procedeaza la un adevarat front de dezinformare a clinetelei. In acelas timp se concepe un program contrastant – violenta si teribilismul se imbina cu luxul si stilul. Faceti o comparatie intre stirile orei 5 si Duminica in familie. Exista si emisiuni bune – dovada longevitatea lor, insa de vreo 4 ani parca nu s-a mai inventat nimic. Talk-show-urile promoveaza prostia si excentricitatea umana, sau pun fata in fata caractere total opuse (care nu ar fi o problema daca ar face parte dintr-un grup elitist, dar nu este asa). Scandalul este intretinut si provocat. Se observa faptul ca posturile media private functioneaza ca o afacere – ceea ce si sunt.

Deci uitatul la televizor nu va face mai bun, mai bine va plimbati cainele in timpul asta – e mai sanatos!