Penumbra

Am asistat si eu ca si alti romani, care sunt la curent cu situatia politica internationala, la evolutia conflictului din Georgia. Ei bine aici se poate obiecta, conflictul a fost in Abhazia si Osetia de sud. Dar aceste doua regiuni, apartin Georgiei, sau nu. Cert nu este inca ale cui sunt.
Insa sa trecem la lucruri certe.
Cineva amintea intr-un comentariu pe un site al unui ziar romanesc de „imperialismul rusesc”. Si avea dreptate omul, asa este cele doua regiuni nu sunt altceva decat tentative ale rusiei de a-si impune administratia in zona (vezi cazul Transnistria). Dupa ce m-am informat si eu mai mult, am ajuns la concluzia ca acest conflict face parte dintr-un sir lung de actiuni, care au ca scop obtinerea controlului in zona. Cateva coincidente zic eu, deloc de neglijat mi-au dat de gandit:
1. Actualul ministru de externe rus: Igor Sergeyevich Ivanov provine dintr-o familie formata dintr-un tata rus si o mama georgiana.
2. Fostul ministru de externe rus: Yevgeny Maksimovich Primakov s-a nascut la Kiev, insa a copilarit in Tbilisi.
Ok, nu sunt superstiotios deloc, insa abia astept sa vad cine urmeaza!

Ei bine acum sa privim si cealalta parte a monedei.
Daca ne gandim putin, rusii sunt cuminti in comparatie cu vecinii lor de peste ocean – SUA. Pentru americani, nu imi ramane decat sa enunt : Irak, Iran, Iugoslavia, Golf, Vietnam….; toate cu „razboiul din” in fata. Pe langa asta, asa-numitul „scut antiracheta”, care practic este un buncar cu rachete, plasat in tot mai multe tari (Polonia, Cehia….), nu este altceva decat o invitatie la bataie pentru rusi.

Poate multi care cititi aceste randuri stiti deja despre ce vorbesc. Nu vreau sa provoc nici un sentiment negativ, insa cred ca este important sa stim ce se intampla. Sincer nu im place modul in care cele doua tabere mentionate mai sus isi regleaza conturile, fie de unele singure sau in interactiune…

Sper ca nu v-am luat prea mult din timpul pretios cu acest articol.
Eu imi pun ceasul, sa sune maine dimineata la 6:00. Sa auzim de bine!