Domenii de vânzare

Scrutând azi lista de domenii pe care le-am achiziționat pentru diverse proiecte și sub presiunea diverselor idei (de care cum se vede nu duc lipsă), subsemnatul, adică eu, pun la vânzare următoarele domenii:

  • Develophy.com : e de pe vremea când mă gîndeam să-mi încep propriul business în domeniul dezvoltării web, adică acum vreo 3 ani; și ca orice tânăr cu ambiț :P după ce am încercat fără scucces să găsesc un domeniu .com disponibil, m-am oprit la două cuvinte – Development și Philosophy. Așadar poate fi un domeniu bun dacă sunteți o agenție web și vreți să vă extindeți serviciile sau un freelancer specializat pe partea de dezvoltare.
  • MixBlog.net și MixBlog.ro : pe mixblog vroiam să fac un blog colectiv cu un sistem de comentarii mai special. Poate fi util fie ca blog colectiv, ca platformă de blogging, ca blog pentru un DJ, sau o stație de radio, iar .net are potențial și mai mare.
  • psd2html5.ro : o să recunosc, domeniul ăsta l-am cumpărat doar pentru că era liber. Făcusem un design pentru el însă nu s-a materializat într-un sait. Vând și PSD-ul și conceptul celor doritori.
  • VoteMyOS.com : este un blog despre sisteme de operare pe care am început să scriu acum vreo 4 ani. Din lipsă de timp însă a rămas de izbeliște într-un colț de internet. Poate fi folosit în continuare ca blog despre SO, sau transformat în ceva similar cu distro-watch.
  • Socializr.ro : a fost prima mea idee de rețea socială așa m-am pricopsit cu domeniul. Poate fi un domeniu bun pentru un poriect care implică socializare, o carte sau chiar un blog.
  • WPHost.ro : cum domeniul .com era ocupat, WP Host doream să-l fac o platformă de hosting pentru saiturile construite pe WordPress.
  • WPDesign.ro : cu aceleași origini ca și WPHost, WP design se dorea un domeniu pentru a oferi servicii de design și dezvoltare web pentru platforma WordPress, sau un theme marketplace.
  • KudosMeter.com : cum e încă caldă, despre ideea acestuia din umă n-am să vă spun decât că implică kudos și o unitate de măsură. Dați-mi de știre dacă doriți să aflați mai multe.

Pentru întrebări, oferte și eventuale reclamații folosiți formularul de contact.

P.S. Ofer celor care achiziționează oricare dintre domenii pentru proiecte noi, hosting gratuit pe termen de 6 luni în limita a 10 GB.

Business Online – Promovare

Unul dintre principalele activitati care uneste oamenii in ziua de azi si care este de fapt motorul globalizarii este comertul.
Pe masura ce sistemele de comunicatre interumana au evoluat, la fel s-a produs si cu schimburile. Astfel beneficiind de Internet, avem la dispozitie cel mai rapid mod de a promova si vinde un produs.


Binenteles cel mai raspandit mod de a vinde pe Internet sunt magazinele virtuale, care ne permit sa vindem o gama ifinita de produse in cadrul aceluias magazin. Dar in randurile urmatoare, desi sunt specialitatea mea, nu o sa discut despre acestea, o sa pun accentul pe modalitatile in care promovam si vindem un produs oferind totodata si cateva link-uri utile pentru cei interesati. Totodata voi face referire la un produs ca o entitate acesta poate fi o un serviciu, o firma sau un obiect fizic.


Cum promovam?
In primul rand trebuie sa avem in vizor produsul: calitatile lui (in fata concurentei, in fata altor produse mai vechi, imbunatatiri, utilizarea lui economiseste timp, s.a.m.d), destinatia (bun pentru…), compatibilitatea cu alte produse, simplitatea in utilizare, suportul, traditia firmei producatoare sau notorietatea acesteia.

Odata ce avem o astfel de lista de „calitati” le vom extrage pe cele mai pronuntate si pe cele care se potrivesc sau stim ca sunt cautate de catre publicul nostru tinta. Consider ca in mediul online nu putem avea target-uri ca „gospodina” sau „mecanicul amator” asadar evitati adresari care sa contina nume, meserii sau ocupatii comune. Oricine are acces la Internet poate sa vada reclama ta, nu vrei sa te adresezi doar unui procent dintre ei.
Cel mai bine e sa promovezi calitatile produsului tau care il fac cel mai uzual si potrivit pentru cel care le cauta.
Pretul este important in mai ales in masura in care ai concurenta, binenteles daca nu ai concurenta nu e un motiv sa umfli preturile deoarece aceasta o sa apara cu preturi mai mici. Prin promovare urmaresti trei lucruri: informarea posibililor clienti, fidelizarea lor si vinderea produsului. Deci daca la primele doua inregistrezi succes, la a treia intra in calcul pretul, asadar este un factor important in vinzarea unui produs.

Cel mai raspandit mod de a face reclama unui produs este prin intermediul bannerelor. Insa din experienta mea de arhitect SEO va spun ca nu e cea mai profitabila alegere.
Prima actiune o vom face, binenteles, pe web insa asupra paginii (sau site-ului) cu produsul nostru. Ideal este sa apelam la serviciile unui arhitect SEO care are la dispozitie toate uneltele necesare sa aduca vizitatorii prin motoarele de cautare (Google, Yahoo, Live Search), direct pe site. Acesta va avea nevoie de lista de „calitati” de care am discutat mai devreme pe care le va folosi ca si „keyword-uri”, va face un studiu sa vada care sunt cele mai cautate si au concurenta cea mai mica si le va oferi ca link-uri catre site-ul tau.

Simultan cu aceasta campanie SEO, este indicat sa facem si o campanie de promovare prin intermediul altor site-uri a produsului.
Practic vom folosi aceleasi resurse insa le vom da culoare, forma, sunet. Acestea se pot materializa in :

+ articole despre produs; Putem scrie articole pe diverse bloguri (cu multi vizitatori binenteles), despre un domeniu caruia se adreseaza produsul nostru cu cuvintele cheie sau macar numele produsului prezent in articol sa fie un link catre site; Pentru asa ceva va trebui sa apelam la bloggeri si la talentul lor de a se documenta si de a scrie articole pe o anumita tema. Totodata sa fim foarte atenti sa nu platim un articol inainte sa il citim (in forma online), iar tariful sa reflecte calitatea sa (numarul de cuvinte, numarul de link-uri, estetica scrierii). Trebuie evitate exprimarile pompoase (cel mai ieftin, cel mai) , articolul trebuie sa puna in valoare calitatile produsului si totodata sa ofere veridicitatea informatiilor. Asadar o decumentare si o oarecare cultura artistica vor fi necesare. Putem apela in aceasta faza si la reprteri, insa cel mai putin probabil ei nu ne vor ajuta decat in limitele permise.

+ bannere; Bannerele se pun mai ales pe forum-uri si site-uri de comunitati, retele sociale. Ideal este sa facem un flash cu ceva atractiv pe care sa se dea click. Important este sa nu urmarim prin banner sa-l fcem pe privitor sa retina un site sau numele unui produs, iar daca apelam la slide-uri este bine ca acestea sa se activeze doar cand se tine mouse-ul deasupra. De evitat prea multe culori (nu suntem la televizor), si indicat un text slogan usor de retinut vizibil. Totodata prin reclama voi urmari sa pun accentul pe ceea ce poate face produsul meu, nu unde il gasesc sau pretul mai mic etc.
De exemplu ma gandesc la o reclama pentru o masina de tuns iarba: apare in prim plan un gazon si apoi zoom 1 sec. pana cand iarba ajunge la jumatate din dimensiunea ecranului, apoi apare in de la stanga spre dreapta un obiect invizibil (fara contur), care taie iarba, face doua ture rapid si apoi se opreste iar deasupra apare un text cu o sageata ce indica spre el: „Tunde iarba, fara conservanti sau coloranti! „.
Sunt sigur ca o mare parte dintre cei care vor da click pe banner vor sa se convinga ce e acel ceva care taie iarba, in acest fel imi ating tinta pentru ca produsul meu va fi facut cunoscut.

+ includerea in Google AdSense sau in alte servicii de advertising folosite la scara larga. AdSense este foarte util pentru a te face vizibil pe mai multe site-uri simultan, insa are dezavantajul unei rate mici de conversii.

+trimitere de newsletter; Va trebui sa apelam si de aceasta data la un designer care sa faca un design atractiv si de cineva care sa scrie un newsletter. Putem de asemenea apela la newslettere-le altor site-uri pentru a-l trimite pe al nostru. De asemenea putem apela direct la un serviciu, sau sa implementam chiar noi un astfel de serviciu si mai apoi sa facem rost de o baza de date cu mail-uri. Vom vedea mai tarziu ca newsletter-ul este una din metodele de fidelizare a clientilor.

Link-uri utile:
Eyetracking III – cum sa atragi atentia prin text si coloare
Estores Blog – informatii din domeniul eCommerce

Exista foarte multe oportunitati de afaceri pe Internet. Tot ce ne trebuie este o idee care cu ajustarile de rigoare se poate transforma usor intr-un succes.
Increderea si atitudinea fata de ceea ce construiesti sunt decisive pentru succesul unui business.

Daca stii ce iti doresti atunci e momentul sa actionezi. In viitor iti vei multumi.