Script AutoIt – înregistrează sesiunile Putty cu CamRec

După cum unii știți deja, administrez câteva servere linux; și care poate fi cea mai de preț calitate a unui sysadmin dacă nu lenea :P, mai ales aceea de a face un task de două ori.

Așadar pentru că mi-e lene să-mi amintesc ce comandă am rulat pe serverul X data trecută ca să instalez setul de pachete Y, Z și W m-am gândit să înregistrez ecranul în timpul sesiunilor Putty și la următoarea instalare doar să le dau play. Așa poate o să le și rețin.
Practic, acest script pornește automat CamRec și începe captura ecranului automat, după care pornește Putty. Apoi oprește automat captura în momentul în care programul Putty este închis.

Scriptul îl găsiți aici: AutoIt Script to record the screen using CamStudio during a Putty session.

Presupunând că aveți deja instalat Putty,pentru putea folosi scriptul, mai aveți nevoie de următoarele:
AutoIt: http://www.autoitscript.com/site/
CamStudio: http://camstudio.org/.

2 thoughts on “Script AutoIt – înregistrează sesiunile Putty cu CamRec”

  1. Sau ai putea crea direct un script folosind niste comenzi de baza in unix.
    This one liner would do the trick: history | tail -n 20 | cut -d ‘ ‘ -f 4-

    Just sayin…

    1. Poate că ar funcționa pe Unix, dar eu folosesc Windows și prefer să înregistrez toată activitatea de pe desktop (uneori iau google și caut diverse comenzi) iar pe parcurs am observat o unealtă mai eficace de învățare. Da history îți dă o listă cu comenzile efectuate, dar uneori rulezi scripturi (cu output la consolă), editezi fișiere, descarci chei private ș.a.m.d, chestii pe care history nu le înregistrează.

Comentariile sunt închise.