Yahoo messenger depasit…

Ma numar si eu printre multimea de utilizatori Yahooo Messenger. Este cel mai utilizat ‘instant messenger’ din Romania, sa nu mai vorbim ‘wroldwide’.
Poti vorbi cu lume de oriunde ii bizai la cap le trimiti poze te vezi live la webcam etc. Oare ce mai aduce nou versiunea 9 acum beta. Nu-l folosesc inca ma multumesc cu 8.1, insa din cate am tras cu ochiul interfata duce mai mult a Windows Vista.
Insa pe langa multe calitati care ne permit sa ne ‘facem publicitate’ online poate fi atacat destul de usor de virusi, malware si alte necazuri. Ba trimit mesaje la toata lista cand intri, ba nu se mai vede nimic din ce scrii sau ti-l blocheaza un mass flood.

Aici Y! Messenger isi da arama pe fata fiind in mare parte programat cu Flash si JavaScript care dau bine in exterior dar, cam atat. E normal sa fie depasit la viteza de lucru si viteza conexiunii de aplicatii facute in Java sau C++.

Exista cateva altenative foarte bune la Yahoo Messenger care se dovedesc a fi foarte utile cand mess-ul tau e virusat, se conecteaza greu sau ai nevoie de un multimessenger.

Trilian, produs de Cerulean Studios este printre cele mai bune pentru Windows. Are o interfata asemanatoare Y! mess-ului. Se poate conecta la conturi pe mai multe retele retele(pe langa reteaua Yahoo) la MSN, AIM, Google Talk etc. Pe langa asta daca nu ai conturi decat pe yahoo printr-un singur click poti sa te conectezi la toate deodata. Eu am 5 cu care ma conectez odata. Interfata se poate schimba prin skinuri iar convorbirile pot fi facute intr-o singura fereastra. La minus-uri e faptul ca desi poti trimite fisiere nu poti sa primesti iar in versiunea free si nu exista suport pentru webcam.

Pentru linux e PidGin care dispune si el de o multime de retele. E usor de utilizat si dispune de un account management foarte practic. Insa are si el aceleasi minusuri ca si Trilian.

Se pare ca Yahoo isi mentine monopolul asupra catorva tehnologii care il tin pe yahoo messenger in frunte eu am identificat doar doua ;). Ei bine Y! messenger o sa ramana in frunte pentru mult timp. Sincer abia astept vreamea cand o sa-mi bazai colegii de pe rolex-ul cu Symbian XP SP10. Apoi ca o sa fie marca Microsoft sau Google e putin mai relevant azi.