Candybar – ia bomboanele din rezultatele testelor phpunit

Acum aprox. două săptămâni, în timp ce lucram la un repozitoriu hostat privat, mă gândeam ce fain ar fi să pot avea niște badge-uri în readme cum ar fi unul cu build status sau unul cu procentul pentru code coverage. Din păcate serviciile care generează astfel de badge-uri oferă serviciul gratuit doar pentru repozitoarele publice, unele chiar limitate la github.

De fapt informația din care se generează imaginea, e deja disponibilă în xml-ul generat de phpunit când rulezi testele, așa că aș putea la fel de bine să generez eu o imagine și să o pun în readme!

Așa am început proiectul Candybar, care își propune să facă rezultatele testelor cu phpunit mai ușor de digerat și integrat cu alte tool-uri. De fapt, proiectul este o colecție de comenzi, care face fiecare o treabă, și de asemenea puteți adăuga propriile comenzi destul de simplu. Release-ul 0.2, poate să facă următoarele:

    • coverage:badge: generează badge-ul pentru code coverage
    • license:badge: generează badge pentru licență
    • coverage:style: aplică stil la prezentarea html pentru code coverage generată de phpunit (phpunit --coverage-html tests/coverage/html)
    • readme:add-badges: adaugă badge-urile generate în readme

Mai multe detalii despre fiecare comandă puteți afla rulând vendor/bin/candybar help [commandă]

Dacă vreți să scrieți o comandă, copiați clasa ExampleCommand din DevLib/Candybar/Commands într-un folder al aplicației voastre. Va fi necesar să schimbați namespace-ul și argumentele/opțiunile ($arguments și $options) iar logica o implementați în metoda handle().
Odată ce funcționează așa cum doriți și o testați cu phpunit :) o includeți la lista de comenzi în candybar/config.php.

Dacă aveți sugestii, deschideți vă rog un issue pe pagina proiectului.

Imaginea a fost luată de pe saitul cofetăriei Minimal.

Jurnalul din ultima lună

Am cam lipsit în ultima vreme de pe blog, așa că scriu acest acest articol pentru a vă ține la curent.

De la sfârșitul lunii ianuarie m-am mutat la Londra, sincer nu îmi place vremea de aici dar sunt și zile cu soare (ca cea de azi) în care e o plăcere să ieși în oraș.

Apoi lucrez la un sait pentru un proiect pe care l-am început anul trecut, și pe care îl folosesc zilnic. Proiectul vine în ajutorul celora care sunt interesați să-și urmărească finanțele personale: ține minte tranzacții, știe să primească instrucțiuni prin email, urmărește cursul valutar, profitul lunar și realizează și câteva statistici. Sunt câteva tweak-uri pe care aș vrea să le aplic înainte de lansare, așa că o să vă mai țin o vreme în suspans.

Mai urmăresc și proiectele de pe GitHub, însă în lipsa unui feedback am considerat că pot amân update-urile pentru moment.

Altfel mă ține ocupat* noul job, unde am cunoscut câteva persoane extraordinare.

Și dacă sunteți prin Londra, și aveți nevoie de o mână de ajutor pentru o ”ieșeală” lăsați-mi un cometariu, sau un mesaj și dau +1 ;)

(*) doar 8 ore pe zi luni -vineri.