Colecția de jocuri de pe tabletă

Am mai scris despre jocurile care mi-au mâncat o parte din adolescență. Dar orcum aș pune-o gamingul e o activitate necesară și cred eu și sănătoasă în cantități moderate. De aceea țin pe tableta mea Asus câteva pe care le ”gâdil” o dată sau de două ori pe săptămână.

  • Auralux: un joc pe câte de banal la prima vedere pe atât de intuitiv și molipsitor. Este un joc de strategie, în care vei învăța să-ți folosești răbdarea și anticiparea oportunităților. La sfârșitul fiecărei reprize jocul îți dă un grafic cu statistici, pe care deși la început îl ignoram, acum îl studiez atent ca pe o hartă către o comoară ascunsă.
  • Sector Strike: este un arcade clasic cu o grămadă de nivele și upgrade-uri disponibile. Eh dacă preferați ceva mai alert decât o strategie, acest joc o să vă satisfacă nevoile. La fel un joc intuitiv, tot ce trebuie să faceți este să vă apărați nava de inamici, și să vă croiți drumul prin nivele.
  • Chess Free: este un joc de șah. Nu sunt un mare amator dar câteodată îmi place să îmi pun mintea la contribuție, iar acest joc este ideal pentru câte o partidă ad-hoc.
  • Angry Birds: binențeles popularul joc cu păsări. Nu cred că mai trebuie să spun ceva decât că sunt încă la al doilea nivel :P.
  • Pac Man: da sunt un nostalgic și acest joc îmi amintește de Bomberman, Dyna, jocurile de Gamecube… .

De încercat am mai încercat și alte jocuri, cum ar fi racere sau shootere însă fie m-a dezamăgit grafica, fie controlul ere prea greu sau instalarea și update-urile se lungeau minute bune. Acestea de mai sus le-am găsit cel mai accesibile.

 

Jocurile adolescenței mele

Urmărid topul lui Andrei de la [email protected] IT, m-a prins nostalgia… . Da am fost și eu gamer, în adolescențele mele. Și acum mă mai joc pe calculator însă trebuie să recunosc că nu mai am aceeași pasiune. Și aici vine top 5 jocurile adolescenței lui Adrian:

5. Age of Empires 2

Age of Empires IIPrimul contact cu acest joc l-am avut la o sală de calculatoare, și imediat ce mi-am cumpărat un Pentium II, l-am avut și pe calculatorul de acasă. Îl jucam mai ales în week-end-uri deoarece aveam mai mult timp să expolatez diverse strategii.

4. The Suffering

The SufferingEste cred singurul joc pentru care am dezvoltat o obișnuință de a-l juca în timpul zilei, cred din motive evidente. Din păcate n-am reușit să îl termin pentru că mi s-a ”prăjit” o plăcuță de RAM, orcium pierdusem deja un număr îngrijorător de week-end-uri încercând.

3. Delta Force 

Delta ForceCe mi-a plăcut la acest joc erau puzzle-urile. Misiunile, deși puține erau foarte variate – de la zone înzăpezite din Siberia la palmieri și soare dogoritor în zone tropicale. Uneori erai nevoit să te târăști zeci de metri pentru a nu fi observat. Apoi avea un voice-acting foarte bun, încă mai am întipărite în minte câteva replici.

2. Quake 2

Quake 2Cu mândrie anunț că e primul joc pe care l-am terminat, și dacă mai țin bine minte am doborât boss-ul final cu pistolul cu plasmă pe care îl primești la începutul jocului – în lipsa muniției pentru celelalte arme. Țin minte că am citit documentația din pdf-urile oferite cu jocul și nu am rămas fascinat de varietatea jocului. Nu-mi mai amintesc care era povestea dar îmi amintesc foarte bine cât de enervante erau zburătoarele stroggs.

1. Gothic

256px-Gothiccovergothic5

Este jocul cu care am pierdut sute de ore, și l-am și terminat, într-un final, cam la 3 luni după ce l-am început. Partea benefică a fost că am învățat foarte multă engleză în acest timp. Povestea, voice-acting-ul, soundtrack-ul, grafica toate erau o adevărată operă de artă în acest joc. Ce mai jocul e extraordinar.