Muzică sau telenovele?!!!

Da da, știu, nu sunt critic muzical nici nu am absolvit conservatorul sau vreun liceu de muzică, dar scriu acest articol din perspectiva de ascultător sau „consumator” de muzică – cu vreți voi să o luați. Am mai comentat într-un articol precedent, despre o oarecare vizibilă problemă de originalitate iar acum vreau să dezbat un alt subiect care mă deranjează la producțiile muzicale românești.

Cum am subliniat și în titlu, am impresia că, prea multe producții exploatează motivul ”iubirii pierdute” ca să zic așa. Se pare că fetele și băieții ăștia care se lansează cu piese noi, toate au avut de aface cu un personaj sentimental, și hoț pe deasupra deoarece le fură inimile! Să vă dau și câteva indicii: Alexandra Stan – Get Back (ASAP), Ela Rose – No you no love, Ellie White – Nu te mai caut, DJ Project – Mi-e dor de noi, Lora – No More Tears, Amna – Tell Me Why, Xonia – Hold On, Adrian Sina & Beverlei Brown – I Can’t Live Without You, Mattyas – Missing you, Fly Project – Goodbye!!! – ”Johnny la gente esta muy loca! WTF!!! ”.
Fetelor, mai bine treceți peste moment și-l uitați pe tipul ăla! Adica poate omul și-a găsit femeia, s-a însurat! L-a călcat Nikita sau s-a făcut marinar! Deci încetați că încep să devin gelos!!!

”Probabil nu e vina lor, e textierul” – care acuma s-a apucat de citit Shakespeare… ? În fine, unele dintre ele sună chiar bine, nu muzica e problema dar textele prea seamănă cu niște telenovele pe scurt. Adică ”Tu ai plecat și eu am rămas să cânt… în urma ta” – fiindcă banii de pe cardul care l-ai lăsat sunt pe terminate!

„Păi ce ai vrea să facă să se dezbrace?” – Numai atîta mai știu să facă? Păi atunci să meargă la ”Dansez pentru tine”, măcar dau impresia că fac o faptă bună.

”Poate că despărțirile vînd!!!” – Adică sunt contagioase?!!!

Industria muzicală românească e în floare și asta e un lucru bun, dar când se exagerează pe o temă, în orice artă, devine tot mai greu de apreciat, dacă nu chiar inapreciabilă.

”Poate nu te înscrii în publicul țintă, așa că poți să o lași mai moale.” – adică publicul țintă sunt fetele alea din videoclipul lui Dan Bălan care a plecat în Moldova, și-a băut banii, și nu s-a mai întors!

Ce vreau să zic e că mesajul nu e potrivit, sentimentele nu sunt o monedă de schimb!

Poate că am exagerat puțin în expunerea mea, dar am făcut-o cu scopul de a atrage atenția. Iar dacă citești articolul ăsta și ești implicat într-un fel sa altul în industria muzicală poate faci ceva să schimbi canalul de pe filmele indiene!

În final vă arăt câteva piese cu care să vă ”clătiți urechile”: