The hardware will fail!

Acum vreeo trei săptămâni, am început să am probleme cu MacBook-ul. Prima dată am observat că îngheață ecranul și nu mai răspunde la nici o comandă decât la restart cu apăsat pe buton. La început am zis că e de la ceva driver sau aplicație – folosesc Chrome tot timpul așadar l-am considerat inculpat.

În primele patru zile nu se întâmpla așa des,  poate de două ori pe zi. Enervant, dar îmi zic că o să încep să folosesc Safari și să postez un bug report la Google. Ei bine peste câteva zile, într-o întâlnire la servici dimineața deschid Safari intru pe project manager și când discuția era mai intensă lovește din nou. Scuze, restart și reluăm discuția. Dar peste 5 minute lovește din nou. ”Asta nu miroase a bine”, îmi zic dar fiidcă eram aproape pe terminate îl las oprit.

Ajung înapoi la birou și dau să-l pornesc în safe mode . Ajung la ecranul de log in, dar cum introduc parola și dau Enter, îngheață din nou. Destul de derutat de această dată, decid că ar fi o idee bună să salvez datele importante din acea zi dacă mai pornește… .

Spre surprinderea mea la startup normal pornește. Intru în terminal ”git add, … git push, vagrant package”, dar la ultima comandă îngheață din nou. Decid să investighez consola și acolo apare pentru câteva secunde ”kernel_panic”. ”Ar putea să fie un driver, sau placa video…” îmi zic – dar dacă e hardu!

Decid să nu mai pierd vremea, dacă e hardu recuperarea cu Time Machine nu e o opțiune , iar după o convorbire telefonică cu suportu de la Apple (thumbs up)  mi-a confirmat cele mai sumbre gânduri. De fapt am încercat time machine, cu recovery mode dar nu reușea să-mi vadă hdd-ul.

Îl duc la Apple Store în Stratford și la genius bar în teste apare pe ecran imaginea de mai sus.
Au înlocuit hard-diskul, acoperit de garanție. Am pierdut o zi și câteva fișiere la care lucram în dimineața aceea – din fericire ușor de refăcut, însă m-am ales cu un ssd nou.

Așadar cred că cea mai importantă lecție de aici e că nu poți avea încredere în hardware, la o adică o să dea colțu. Backup-uri dese și atenție mai mare la kerel panics.