Windows Media Player cannot play DVD video

Zilele trecute mă contectează un prieten, că nu-i mai merg DVD-urile la laptop. După ce am investigat problema, mi-am dat seama că DVD-Player-ul nu avea nici o problema, doar Windows Media Player nu putea să joace dvd-urile în mod video (cu meniu) și apărea următorul mesaj de eroare:

Windows Media Player cannot play DVD video. You might need to adjust your Windows display settings. Open display settings in Control Panel, and then try lowering your screen resolution and color quality settings.

Cum probabil ați presupus, mesajul nu are nimic de aface cu problema… . De fapt ce lipsea e un DVD-decoder, cu care WMP să poată interpreta conținutul video. Mai multe informații găsiți la următoarele link-uri (en): http://answers.yahoo.com/question/index?…, http://www.maxi-pedia.com/Windows+Media+… . Desigur găsiți o listă cu decodoare dvd ca extensii pentru WMP aici http://windows.microsoft.com/en-US/windows/downloads/ … , începând de la $ 9.

Primul pas, am reinstalat K-Lite Mega Codec Pack, apoi am rulat din CMD, ca administrator comenzile

dvdupgrd /upgrade

dvdupgrd /detect

Și deși îmi detecta cu succes decodorul dvd, WMP tot nu vroia să  meargă… . În fine sub deviza ”cele mai bune lucruri în viață sunt gratis”, am instalat Video Lan Client, care spre surpriza mea, a mers din prima! Se pare că VLC e o alternativă fiabilă.

One thought on “Windows Media Player cannot play DVD video”

Comentariile sunt închise.